Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Továbbtanulás
2010-02-08 17:36:38

Helyszín és időpont: -

Komoly dilemmába kerülnek sportolók a középiskola elvégzése után, hogy hogyan tovább? Melyik felsőoktatási intézménybe tanuljunk tovább? Melyik az az oktatási intézmény ahol támogatják a tovább tanuló élsportolókat? Ebben kívánunk segítséget adni azzal, hogy az oktatási intézmény levelét közreadjuk!

Tisztelt Főtitkár úr!
 
A Budapesti Műszaki Főiskola 2010. január 1-től Óbudai Egyetem-ként működik. Intézményünkben nagy hagyománya van a sportolók – élsportolók tanulásának, hiszen 1000-nél is többen szereztek diplomát már főiskolánkon. A felsőfokú műszaki végzettséggel rendelkezők könnyebben találnak munkahelyet, anyagi elismerésük is jobb, mint a humán végzettségűeké.

A 2010/2011. tanévben ismét lehetőség nyílik arra, hogy a sportolók a tanulmányi munkájukat, egyeztetve a sportolással, az Óbudai Egyetemen eredményesen végezhessék. Mindenkiből nem lehet sportvezető, testnevelő tanár, edző.

A sportolók és szüleik hosszú éveken át nagy erőfeszítéseket tesznek azért, hogy a hazai és nemzetközi versenyeken sikereket érjenek el. A tanulás ebben az időszakban éppen ezért háttérbe szorul. De mindenkiből nem lehet olimpiai, Világ- és Európa-bajnok, vagy helyezett. Az aktív sportpályafutás befejezését követően a sportolónak kell gondoskodni a jövőjéről.

Ehhez tud segítséget nyújtani Ön, amikor a tehetségek utógondozását felvállalva, megismerteti őket az Óbudai Egyetem egzisztenciát biztosító felsőfokú képzéséről.

Az Óbudai Egyetem Rejtő Sándor Könnyűipari és Környezetmérnöki Kar nappali és levelező tagozaton indít egyéni tanrend szerinti oktatást a sportolók részére.

A jelentkezés részletes feltételeit a Felvételi tájékoztató tartalmazza.
Röviden a legontosabbakat összefoglalom.
Felvételi korhatár nincs. Érettségi bizonyítvány szükséges. Ebből két tantárgy eredményét veszik figyelembe. Egy állandó tantárgy a matematika,és e mellett fizika, kémia, biológia, informatika tárgyak közül a legjobb osztályzat.
Többletpontok:
         Olimpia, EB, VB I-III. helyezett 20 pont
         Országos bajnokság I-III. helyezett 10 pont
         Mozgássérült 50 pont
         Emelt szintű érettségi, technikum 30 pont
Szakok:
        Könnyűipari mérnök: ipari forma és termék-tervező, divattervező, ipari rendszerfejlesztő, nyomda, média papír, csomagolás
        Környezetmérnök: könnyűipari, villamos ipari és környezet informatika
 
Tájékoztató jellegű, hogy a 2009/2010. tanévben két érettségi tárgyból 3-3-as osztályzattal felvételt lehetett nyerni a költségtérítéses tanulmányi rendre. Innen át lehet kerülni az államilag finanszírozott oktatási rendbe.
2010. február 01-től személyesen, vagy a 061-250-7996, ill. a 06-20-2-979920 telefonszámokon tudok tájékoztatást adni.
Együttműködését a sportolók és egyetemünk nevében előre is megköszönöm.
 
Kulcsár Magdolna sk.
Óbudai Egyetem testnevelő tanára