Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Dobrádi Zsolt a fináléban
2009-12-20 22:35:06
Helyszín és időpont: -

Nagyon bíztunk Dobrádi Zsolt szombat délutáni fináléjában. Igaz a papírforma szerint a 3 x OB győztes és a Pekingi ötkarikás játékokat megjárt Kalucza Norbert DVSC versenyzője volt az esélyes, de Dobrádi mint már annyiszor most is kemény, határozott, célratörő, zárt ökölvívással, egyetlen ponttal nyerte a 86.

Ökölvívó Országos Bajnokság 51 kg.-os súlycsoportjának viadalát, és felállhatott a dobogó legmagasabb fokára. Szinte hallom a magyarázatot, hogy a bírók nem adták meg a rengeteg testütést, amit Kalucza remekül kivitelezett. Nagyon kritikus szemmel és kritikus hozzáértő társasággal néztem végig a mérkőzést, amikor az egyik edző megjegyezte – Dobrádi olyan zártan védekezik, hogy Kalucza abban fog elfáradni, hogy a testre mért ütései rendre felakadnak Dobrádi könyökén.
Kalucza olyan tempót diktált, mint a tavalyi bajnokságot nyert Berna Dávid KSI versenyzője ellen, akire a sok testre mért ütés miatt két alkalommal rá is kellett számolni mielőtt edzője Id. Balzsay Károly feladta a mérkőzést. Azt gondolhatta a Debreceniek kiválósága, hogy ezzel a harcmodorral a Gyöngyösi versenyző ellen is sikeres lesz, de ökölvívónk erre rácáfolt és kemény csatában a jobban felkészült jobb erőnléttel bíró Dobrádi Zsolt nyakába akasztották az OB aranyérmét. Ez a súlycsoport már nem Kaluczáé. Nem bírja kondival, hiszen neki több kilót kell leadnia ahhoz, hogy ezt a súlyt hozza, ami természetesen az erőnlét rovására megy. Dobrádi Zsolt az Ifjúsági aranyérme mellé begyűjtötte a felnőtt OB aranyát is, ezzel egy évig az 51 kilós súlycsoport legjobbja – a következő OB-ig – Dobrádi Zsolt Gyöngyösi ökölvívó. Addig azonban sok feladat vár Dobrádira, hiszen ebben a tanévben kerül sor az érettségire majd utána a Műszaki Egyetemre történő felvételire. Reméljük, ugyanolyan felkészülten fogja venni a kihívást, mint az OB cím elérését és annak megvédését.

Eperjesi Mihály